Girişimci İşadamları Vakfı

Girişimci İşadamları Vakfı, Türkiye genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimci ve işadamlarının koordinasyonunu ve iş birliğini sağlamak, Girişimciliği yaymak, desteklemek ve özendirmek için çalışmalar yapar.

Girişimci Doğulmaz, Girişimci Olunur

Yapmak ve fark atmak için önce davranmak ve öne çıkmak gerekir. Günümüz dünyası teorisyenlerin, tavsiyecilerin, sürekli yakınanların değil, pratik haraket edenlerin, kısaca yapanların dünyasıdır. Bilginin ve uygulamanın kolayca ulaşılır olduğu günümüz dünyasında yapmanın önündeki engeller dışımızda değil bizzat kendi içimizdedir. Bu durumun çözümü, girişimci doğmadığımızı bildiğimiz kadar, aslında girişimci olabileceğimizi bilmemizde yatmaktadır.

Çok büyük yatırımlara girmeden, özellikle İnternet teknolojilerinin sunduğu nimetlerle kısa zamanda kurulan firmaların, ülkeler mesabesinde nasıl bir güce sahip olduğuna hep beraber şahit olmaktayız. "Farklı düşünmek", sermaye, bilgi birikimi ve bir konuda uzman olmaktan daha önemli bir hal almış bulunmaktadır.

Girişimci İşadamları Vakfı olarak, ülkemiz ve coğrafyamızın bize yüklediği sorumlulukları yerine getirebilmek ve daha müreffeh günlere ulaşmak için mütevelli heyeti üyelerimiz ve gönüldaşlarımızla birlikte çalışıyoruz.

Amacımızı yerine getirebilmek için sürekli motive ve üretir durumda olmamız gerektiğinin farkındayız. GİV olarak geleceği planlarken, elimizde var olan değerler, sermaye, zaman, bilgi, birikim ve azmi daha verimli kullanmak ve paylaşmak arzusundayız.

İnsanımız iş dünyasının gerçekleri ile ancak 80’lerin sonlarına doğru tanışabildi. 2010’lu yıllara gelindiğinde dünya çapında yaşanan ekonomik buhrana rağmen iş başında olan irade sayesinde ülkemiz, dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden birisi olmuştur. Girişimciler olarak bizlerin görevi, bize açılan bu yollar aracılığıyla ülkemize faydalı olacak, daha çok kazandıracak, istihdam sağlayacacak ve ülkemizi bölgemizde ve dünyada daha ön saflara çıkarabilecek projeler, işler yapmaktır. Her ne kadar bizler ülke olarak dünya ölçeğine yakın standartlara sahip olsak da 1,5 milyar insan standartların çok altında, açlık ve sefalet içinde yaşamaktadır. Bu durum bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Kendi kendimize yeter hale gelince durmak lüksümüz yok; daha fazla çalışmak ve yola devam etmek zorundayız.

Girişimci İşadamları Vakfı olarak elimizdekilerin paylaşıldıkça bereketleneceğinden yola çıkarak bilgi, birikim, cesaret ve azmimizi paylaşmak istiyoruz. Bu amaçla girişimci doğmadığını düşünenlerin de çok iyi birer girişimci olabilmesi için var gücümüzle çalışmak azmindeyiz. Girişimci olanların ise daha bilgili, bilinçli ve donanımlı bir duruma gelmesi için çalışmaktayız.

İşletmesini büyütmek, ülke ve dünya ölçeğinde birer işletme yapmak isteyenlerin bizi gerek programlarımız ve eğitim seminerlerimizde, gerekse yurt içi ve yurt dışı iş seyahatlerimizde izlemelerini, dolayısıyla GİV’e üye olmalarını tavsiye ediyor, milletimize ve tüm insanlığa Allah(cc)’tan sağlık, huzur ve bereket diliyorum.

Mehmet Koç
Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı

Girişimci İşadamları Vakfı, Türkiye genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimci ve işadamlarının koordinasyonunu ve iş birliğini sağlamak, girişimciliği yaymak-desteklemek-özendirmek ve Türkiye'yi ilgilendiren her türlü ekonomik mesele ile ilgili incelemelerde bulunarak çözüm önerileri sunmak amacıyla 10 Ekim 1996'da kurulmuştur.

MİSYON
İnsana, topluma, çevreye ve temel değerlere duyarlı girişimciler yetiştirerek, geliştirdiği sürdürülebilir iş modelleri ve fırsatları ile paydaşlarına katma değer sunmak ve ülkesinde ve bölgesinde öncü bir organizasyon olmak.

VİZYON
Girişimci İşadamları Vakfı, iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine üye işletmelerin ve ülkemizin rekabet gücünü arttırmak amaçlı, haksızlıkların giderilmesi için mücadele veren, rehberlik ve öncülük görevine uygun hareket ederek:

• Türkiye'nin hedeflerinin, stratejik planlarının, politikalarının, mevzuatlarının ve uygulamalarının yanı sıra potansiyel pazarları, sektörleri, yerel ve global ekonomik gelişmeleri analiz eder ve ülke kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanımına yönelik görüş ve tavsiyeleri yetkili mercilerle paylaşır.

• Kuruluşların kurumsal altyapılarının güçlenmesi, uluslararası standartlara kavuşması, iş etik kurallarının benimsenmesi konularında destek verir ve rehberlik yapar.

• Demokrasi, insan hakları, tüketici hakları ilişkilerinin ülkemizde tam geçerlilik kazanmasına yönelik çalışmalar yapar.

• İş dünyasının bir temsilcisi olarak yapıcı bir anlayışla alternatif çözümler üretmek ve ekonomik politikalarının oluşmasına katkıda bulunur.

Tags:
Community Organization,Nonprofit Organization
Category:
Community Organization